ANDREI VASILACHEFondator Evo Wood Styling

Evo Wood Styling, producător din Banat de mese de dining și de cafea, a apărut din dorința de a realiza mobilier din lemn masiv, ca-n vremurile de demult, dar cu un iz modern. Un mobilier care rezistă peste secole, de o frumusețe aparte, care se potrivește în orice locuință, fie ea cu un design modern sau rustic.

Rășina epoxidică utilizată de Evo Wood Styling nu face altceva decât să ofere rezistență, durabilitate și să evidențieze, într-un stil contemporan, frumusețea feliilor sau rădăcinilor din lemn transformate în mese, birouri, lămpi, bucătării sau oglinzi.

Andrei Vasilache

Evo Wood StylingThe forest in your home

Dulapul din bucătărie este bufetul amintirilor mele din copilărie. Este locul în care bunica ascundea mereu cele mai bune bucățele de ciocolată într-o ghetuță sculptată cu multă migală în lemn de către tatăl meu, pe care le savuram cu poftă. Sau locul din care, cu mâinile brăzdate de atâta muncă, se întindea după platoul cu cozonaci umpluți cu nucă, cu miros de “acasă”.

Au trecut zeci de ani de atunci, dar tradițiile nu au murit. Bufetul cu amintiri șade în pridvorul casei în care am copilărit, iar bunica încă mă așteaptă cu inima plină de emoție să îi trec pragul. Din păcate, tatăl meu a plecat mai devreme să sculpteze pentru îngeri, cărora le-a dat viață prin lucrările pe care le-a realizat cu măiestrie.

Acel bufet masiv, din rădăcină de nuc, pe care sunt așezate sculpturile din lemn care au ieșit din mâinile tatălui meu, reprezintă pentru mine simbolul strășniciei și al lucrului bine făcut. Bufetul copilăriei mele îmi amintește că natura ne oferă cele mai impresionante frumuseți, dacă avem grijă să o respectăm.

Nu folosim în realizarea obiectelor noastre de mobilier nicio bucățică de lemn tăiat din pădure, pentru că prețuim natura. Cioturi ale unor arbori aduse de apă sau rădăcinile unor copaci bătrâni căzuți pe marginea drumului sau în gospodării reprezintă materiile prime de bază. Nodurile sau diferite scobituri sunt considerate “defecte” pentru un lemn folosit în industria mobilei. Pentru noi, reprezintă micile indicii care spun povestea unui copac bătrân, pe care le punem în valoare în obiectele de mobilier unice pe care le realizăm.

CART

X